Zorgsector

Home > Opdrachtgevers > Zorgsector

Heko is zeer actief in de zorgsector. Vroeger betekende dat: lange muren stralend wit schilderen. Tegenwoordig wordt een gebouw in de zorg echter steeds vaker gezien als een ‘healing environment’. De gedachte hierachter is, dat een prettige omgeving het herstellende vermogen van de patiënt versterkt. En dit uitgangspunt stelt heel andere eisen aan het onderhoud. Heko loopt voorop in het toepassen van het ‘healing environment’-principe.

Kleur

Ten eerste wordt meer en meer gebruik gemaakt van kleur, omdat kleur een direct effect heeft op de gemoedstoestand en daarmee dus ook het herstellende vermogen van patiënten. Sommige kleuren werken rustgevend, andere vrolijken juist op. En groen is bijvoorbeeld ongeschikt voor bepaalde ruimtes, omdat het de gelaatskleur van patiënten vertekent.
Bij het kiezen van de juiste kleur, maken we gebruik van computeranimaties en de kennis van een kleurenpsycholoog. Natuurlijk bouwen we hierbij ook op de expertise van onze leveranciers, dit zijn stuk voor stuk gerenommeerde bedrijven met jarenlange ervaring.

Naast kleur spelen ook daglicht, uitzicht naar buiten en geluidsreductie een belangrijke rol. Dit betekent dus het einde van TL-verlichting, eindeloze gangen, de geur van ontsmettingsmiddel en de standaardkleur wit.

Zorg voor onderhoud

U hebt de zorg voor uw patiënten, wij nemen graag de zorg voor uw vastgoed op ons. En daarbij hebben wij vanzelfsprekend niet alleen oog voor kleur, maar ook voor andere belangrijke wensen, zoals verlaging van de exploitatiekosten en een lage onderhoudsfrequentie. Door vooraf zorgvuldig het onderhoud in te plannen, kunnen we de kosten en de overlast voor patiënten en medewerkers zoveel mogelijk beperken.

MRSA-bacterie

Naast praktische aspecten en kleur, speelt nog een derde heel belangrijk onderwerp een rol in onze ‘zorg voor de zorg’: het tegengaan van de MRSA-bacterie. Heko heeft veel ervaring in het werken met speciale verf die de vermenigvuldiging en verspreiding van MRSA-bacteriën tegengaat.

 

Binnen deze markt werken wij onder andere voor:

Inloggen

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Wachtwoord vergeten

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Vul uw gebruikersnaam of e-mail in om uw wachtwoord te herstellen