Hout- en betonrotherstel

Home > Activiteiten > Hout- en betonrotherstel

Tijd, weer, wind en zelfs zon hebben allemaal hun invloed op de constructies van gebouwen. Voor het behoud van een pand is het echter van het grootste belang dat juist de constructie goed beschermd en intact blijft. Heko heeft jarenlange ervaring in het herstellen van hout- en betonrot. 

Houtrotherstel

Houten kozijnen of deuren krijgen veel te verduren in vierseizoenenland Nederland. Houtrot is dan ook een veel voorkomend probleem als gevolg van achterstallig onderhoud of slechte detailleringen. Gelukkig is dit in de meeste gevallen eenvoudig te herstellen. Heko is hierin gespecialiseerd en gecertificeerd. Het is een misverstand dat vervanging van het kozijn de enige oplossing is bij aantasting door houtrot. Onze gecertificeerde reparateurs kunnen dit vrijwel altijd repareren; een oplossing die niet alleen voordelig is, maar ook snel en degelijk. Volledige vervanging is daardoor niet nodig. En dus hebt u geen hak- en breekwerk en de bijbehorende torenhoge kosten plus die van de afwerking.

Onze werkwijze bestaat uit vier pijlers: opsporen, vaststellen, renoveren en garanderen. We bekijken het hout tot in de diepste vezels en geven een heldere prijsopgave voor de renovatie. De zwakke plekken worden grondig hersteld, waarbij we altijd werken met de beste producten die op de markt verkrijgbaar zijn. We bieden tien jaar garantie op onze geleverde reparaties.

Betonrot

Rot hout levert lokale problemen op; rot beton kan echter een totale bouwconstructie ontwrichten. Het is dus van het grootste belang om tijdig in te grijpen als betonrot zich voordoet.

Betonrot is een algemene term voor schade aan beton, die meestal wordt veroorzaakt doordat de wapening in het beton begint te roesten. Roest zet uit, waardoor het beton barst. Dit ‘expansieve’ proces veroorzaakt daarmee grote schade aan de betonconstructie.

De problemen met betonrot stammen uit de jaren '70, toen de vraag naar woningen groter was dan het aanbod. De bouwwereld zocht voortdurend naar snellere productie- en bouwmethodes en ontdekte in die tijd de stof calciumchloride. Deze vlokachtige stof werd in water opgelost en daarna door het beton gemengd, dat hierdoor veel sneller hard werd. Fabrikanten konden dankzij het gebruik van calciumchloride hun productie verdubbelen.

Deze voordelen wogen echter totaal niet op tegen de nadelen die pas jaren later aan het licht kwamen: calciumchloride blijkt in reactie met water en zuurstof de stalen kernen in beton te laten roesten. Dit kan zulke ernstige vormen aannemen dat de bewapening zelfs bloot kan komen te liggen en in zijn geheel verdwijnt. Uiteindelijk kan dit leiden tot het instorten van een totale constructie.

Repareren van betonrot

Betonrot kan op verschillende manieren worden aangepakt, afhankelijk van de staat waarin het materiaal zich bevindt. Uiteraard is het verstandig betonrot zo vroeg mogelijk te verhelpen, zodat grotere schade wordt vermeden. Betonrot kan niet altijd worden voorkomen, maar het kan gelukkig wel altijd worden gerepareerd.

Neemt u bij een vermoeden van betonrot zo spoedig mogelijk contact op met ons, zodat we de schade kunnen inventariseren, aangetaste delen kunnen vervangen en erger kunnen voorkomen. Heko heeft een eigen team van betonrotspecialisten die u hierbij graag van dienst zijn!

Stappenplan houtrotherstel

Hieronder vindt u een korte beeldende samenvatting van onze houtrotherstel werkzaamheden. Voor het complete overzicht  kunt u hier klikken.

Houtrotherstel stap 1 Houtrotherstel stap 2 Houtrotherstel stap 3 Houtrotherstel stap 4 Houtrotherstel stap 5

Inloggen

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Wachtwoord vergeten

Dit gedeelte is beveiligd, u dient in te loggen
Vul uw gebruikersnaam of e-mail in om uw wachtwoord te herstellen